Selectează o Pagină

Setează-ți grila de comisioane

Valoarea comisionului este una din cele mai importante aspecte pentru afiliați, însă nu este decisiv. O valoare mare a comisionului nu aduce cu sine un număr mare de afiliați și rezultate spectaculoase într-un timp scurt.

Nu se întamplă astfel deoarece, oricât de mică ar fi valoarea comisionului, pe afiliat îl interesează mai mult rata de conversie a magazinului și comanda medie a unui coș de cumpărături, aceștia fiind indicatorii de performață pe care un afiliat îi urmărește.

Exemplu:

Luam cazul a doi advertiseri din platformă:

Advertiser X

  • un afiliat trimite 10.000 de click-uri
  • valoarea comisionului este de 15%
  • comanda medie este de 150 RON
  • rata de conversie 1.5%

Advertiser Y

  • un afiliat trimite 10.000 de click-uri
  • valoarea comisionului este de 20%
  • comanda medie este de 200 RON
  • rata de conversie este de 0.8%

La o primă vedere oferta advertiserului Y pare mai atractivă pentru un afiliat deoarece oferă un comision mai mare față de advertiserul X, iar valoarea comenzii este și ea mai mare. Cu toate acestea, după ce facem calcule reiese faptul că lucrurile nu stau chiar așa:

 

  • advertiser X→ un afiliat înregistrează 150 de comenzi x 150 RON/comandă medie x 15% valoarea comisionului oferit → afiliatul câștigă comisioane în valoare de 3375 RON.
  • advertiser Y → un afiliat înregistrează 80 de comenzi x 200 RON/comandă medie x 20% valoarea comisionului oferit → afiliatul câștigă comisione în valoarea de 3200 RON.

 

Diferența, deși ar putea fi mică, doar 175 de lei, devine una importantă atunci când vorbim de volume mari de comisioane generate.

În plus, grila de comisioane propusă afiliaților poate fi compusă și din valori diferențiate ale comisioanelor în funcție  de categoria din care face parte produsul achiziționat. Dacă pe o numită categorie de produse advertiserul este competitiv și deține o marjă mai mare, comisionul poate fi și el mai mare. Pentru categoriile de produse unde marja este mai mică valoarea comisionului poate să fie și ea mai mică. În acest fel se reglează costul de achiziție pe fiecare categorie în parte.

De reținut: în afiliere este vorba de profitabilitatea și de eficientizarea programului pe care îl derulezi. Afiliatul va căuta întotdeauna acel program de afiliere care îi oferă ce mai mare marjă de câștig în condițiile de cost pe care le are. În același timp, și advertiserul trebuie să fie profitabil cu valoarea comisionului pe care îl oferă.

Ai gasit acest articol de ajutor? Da 2 Nu 1