Selectează o Pagină

Approving commissions.

Conform modelului de marketing afiliat, un advertiser răsplătește unul sau mai mulți afiliați pentru fiecare acțiune efectuată pe site-ul său. Astfel, comisionul este acțiunea răsplătită pentru o vânzare, lead sau orice altă acțiune prestabilită în cadrul programului de afiliere creat de tine. O parte din advertiserii din 2Performant au un program hibrid, care oferă comision atât pentru vânzare, cât și pentru lead.

Pentru o acțiune de vânzare advertiserul plătește afiliatului un comision reprezentat printr-o sumă fixă sau un procent din prețul de vânzare al produsului sau serviciului.

Există mai multe tipuri de comisioane per vânzare:

 

  • Procentual → procentaj fix pentru comision;

 

  • Variabil → procentul comisionului poate varia în funcție de multiple criterii (de exemplu, comision diferențiat pe categorii de produse);
  • Fix → o sumă fixă din valoarea totală a unei vânzări.

Pentru campaniile per lead, advertiserul recompensează afiliații cu o sumă fixă pentru fiecare acțiune finalizată de utilizatorii trimiși prin 2Performant.

Există și aici două tipuri de comisioane per lead:

  • Fix → o sumă fixă pentru un lead/acțiune;

Variabil → o sumă care poate varia în funcție de multiple criterii.

IMPORTANT: Ține minte că o creștere a comisionului se va implementa imediat, însă o scădere implică o perioadă de previz de 30 de zile!

La secțiunea Sales, din contul tău de advertiser, se pot vedea toate conversiile realizate de afiliații acceptați în program. Comisioanele se aprobă doar după ce comanda a fost finalizată, livrată și advertiserul a fost plătit de către clientul adus de afiliat.

IMPORTANT: Un comision o dată aprobat nu mai poate fi respins.

Pentru vânzările care nu au fost finalizate (clientul nu a ridicat coletul, produsul nu mai există în stoc, comanda a fost anulată, etc.) comisioanele aferente trebuie respinse de către tine. Pentru a respinge un comision este necesară și adăugarea motivului respingerii, astfel încât afiliații să știe dacă folosesc surse de trafic care au rata ridicată de anulare a unei comenzi sau cu retur ridicat, și să încerce să-și îmbunătățească targetările sau campaniile de promovare.    

STATUSURILE COMISIOANELOR

Pentru a vedea ce comisioane au generat afiliații înscriși în programul tău de afiliere, accesează secțiunea Sales din contul tău de advertiser. Acolo, vei vedea toate comisioanele și valoarea vânzărilor generate de afiliații tăi, în funcție de tipul programului tău de afiliere (pre-paid/post-paid).

Statusul unui comision poate fi:

  • Pending → comisioanele pentru afiliații care urmează să fie acceptate de către tine;
  • Accepted → comisioanele acceptate (pentru programele post-paid) sau plătite (pentru programele pre-paid);
  • Rejected → comisioanele respinse.

Pentru programele de afiliere pre-paid, la generarea unui comision, în momentul în care îl accepți (Approved), suma aferentă comisionului este alocată instant în contul afiliatului, acesta transformându-și automat statusul în plătit (Paid).

În cazul programelor de afiliere post-paid, în urma procesării comisioanelor ele au statusul de Pending. Comisioanele sunt fie acceptate (Approved) sau respinse (Rejected), în funcție de finalitatea comenzilor sau validitatea lead-urilor. Dacă sunt acceptate, după ce factura cu comisioane este achitată, ele își schimbă statusul în plătite (Paid).

În plus, în partea dreptă a fiecărui comision ai mai multe opțiuni:

  • Edit → de aici poți edita manual valoarea unui comision și poți adăuga detalii despre vânzările făcute de un afiliat; De exemplu, dacă un afiliat a generat o vânzare cu un produs și până la urmă utilizatorul, direcționat de afiliat, a cumpărat două produse, poți să editezi și să mărești comisionul afiliatului respectiv, menționând neapărat și motivul creșterii.
  • Approve → acceptarea comisionului;
  • Reject → respingerea comisionului;
  • Message → de aici poți trimite un mesaj direct afiliatului;
  • Details → poți vedea toate informațiile despre vânzarea afectuată prin afiliaere (data, ora, IP-ul clientului, denumirea produsului, valoarea totală a comenzii, ID-ul și valoarea comisionului) dar și despre clickurile trimise (data, ora, unealta de promovare folosită, pagina unde a fost afișat produsul și pagina de produs).
Ai gasit acest articol de ajutor? Da 1 Nu 1