Selectează o Pagină

Folosește statisticile din 2Performant

2Performant îți oferă statistici în timp real despre performanțele afiliaților tăi, foarte utile pentru a optimiza vânzările și strategia programului de afiliere. Statisticile te ajută să înțelegi mai bine:

 • calitatea traficului trimis de afiliați;
 • afiliații care generează cele mai multe conversii;
 • uneltele de promovare care generează cele mai multe conversii.

Dacă navighezi către zona de Statistics din contul tău 2Performant, vei fi ghidat automat către pagina care afișeză rata de conversie pe ultima luna (Conversion Rate).

În orice pagină de statistici poți selecta o perioadă de până la maxim 3 luni pentru a vede statisticile agregate. Poți seta perioada prin selectarea zilei, lunii și anului de start (Start Date) și a zilei, lunii și anului de închieiere (End Date).

De asemenea, poți alege să vezi statisticile pentru un singur afiliat (Affiliate) și să vezi date agregate pe zile, săptămâni sau luni.

Statisticile disponibile sunt:

 • Conversion Rate → rata de conversie calculată între numărul de conversii și numărul de click-uri.  Aici poți vedea și valoarea vânzărilor și comisioanelor;
 • Commissions amount → valoarea comisioanelor; acestea fiind împărțite între aprobate (Approved), în așteptare (Pending) și respinse (Rejected);
 • Clicks → numărul de clickuri și detaliile fiecărui click în parte;
 • Sales Amount → valoarea vânzărilor făcute prin afiliere;
 • Cost per Sale → costul de vânzare calculat între valoarea comisioanelor și numărul vânzărilor generate;
 • Estimated Cost per Click → costul estimativ per click, calculat între valoarea comisioanelor și numărul vânzărilor generate;
 • Top Affiliates/Conversions → top al afiliaților în funcție de conversiile generate. Sunt afișați toți afiliații în ordine descrescătoare, în raport cu numărul total al conversiilor generate pentru perioada stabilită;
 • Top Affiliates/Clicks → topul afiliaților în funcție de traficul trimis. Sunt afișați toți afiliații în ordine descrescătoare, în raport cu numărul total al click-urilor trimise;

Traficul mare nu înseamnă comisioane multe. Este posibil ca afiliații care apar în Top Afiliați/Comisioane să nu apară în Top Afiliați/Click-uri. Este recomandat să analizezi site-urile afiliaților care trimit un trafic mare, dar care nu generează conversii. Astfel, poți contacta afiliații care trimit mulți vizitatori pe site pentru a intelege mai bine de ce nu se realizează conversii.

 • Top Affiliates/Commissions → topul afiliaților în funcție de valoarea comisioanelor înregistrate. Sunt afișați toți afiliații în ordine descrescătoare, în raport cu valoarea totală a comisioanelor înregistrate;

Astfel, vei putea analiza afiliații care au cea mai mare rată de conversie. Este recomandat să analizezi acest raport periodic și să ții legătura cu afiliații care se implică cel mai mult în campanie. Scopul vostru comun este să vindeți cât mai mult, interesul există de ambele părți.

 • Affiliate Signups → numărul afiliaților care au aplicat la programul tău de afiliere în perioada selectată.

 

Cum arată profilul meu și care sunt indicatorii pe care  îi vad  afiliații?

2Performant pune la dispoziția afiliaților informații privind advertiserii din platformă, cum ar fi: categoria din care fac parte, comisioanele oferite, perioada de recurență, politicile de promovare și opțiunile de contactare  (trimiterea unui mesaj direct din platformă).

Un alt element important pe care platforma îl afișează este vechimea advertiserului în sistemul 2Performant. Longevitatea unui advertiser în rețeaua noastră dovedește faptul că acesta generează vânzări și că îți plătește comisioanele față de afiliați.

După ce un afiliat a ales sa colaboreze cu tine, a aplicat la program și a fost aprobat de tine, în directorul de campanii din platformă, după ce a dat click pe programul tău afiliere, el va găsi informații detaliate despre campania la care a aplicat, inclusiv uneltele de promovare puse la dispoziție.

Indicatorii afișați arată comportamentul programului de afiliere în rețeaua 2Performant. Astfel, cei mai importanți indicatori pe care un afiliat îi vede sunt după cum urmează:

 • Default Commission → valoarea comisionului standard oferit către afiliați pentru o vânzare.
 • Default Cookie Life → perioada de recurență sau perioada în care toate acțiunile realizate de un utilizator direcționat de către un afiliat pe site-ul tău, sunt comisionate de catre afiliatul respectiv.
 • Approval Time → perioada de aprobare automată a comisioanelor. Dacă un comision nu este procesat manual (respins/aprobat), după o perioadă de timp stabilită de tine, acesta se va aproba automat.
  • Time to Payment este un indicator decisiv pentru afiliați în alegerea programelor de afiliere.  Acest indicator arată o medie a timpului de plată pentru comisioanele generate în ultimele  luni, mai exact în cât timp plătește advertiserul comisioanele? Cu cât plătești comisioanele mai repede cu atât acest indicator va fi mai mic, iar afiliații vor fi din ce în ce mai motivați să aplice la programul tău.
  • Oldest Pending Commission → indicator care arată cel mai vechi comision neprocesat, care poate fi corelat cu Approval Time. Cu cât procesezi comisioanele mai repede, cu atât acest indicator va fi mai mic… și asta este un lucru bun.

 

 • Health → acest indicator arată sănătatea financiară a programului tău de afiliere. Astfel, verde înseamnă că soldul este în regulă și advertiseul va putea acoperi toate comisioanele; galben estimează faptul că soldul va mai acoperi comisioanele pentru următoarele 10 zile; portocaliu estimează faptul că soldul va mai acoperi comisioanele pentru următoarele 7 zile; roșu estimează că programul ar putea fi suspendat în următoarele 5 zile; negru înseamnă că programul de afiliere nu mai are fonduri și este suspendat.

 

 • Approval Rate by Number și Amount → aceste două indicatoare arată rata de aprobare a comisioanelor. Cu cât acest indicator este mai mare cu atât mai bine, deoarece înseamnă că aprobi comisioanele într-un timp cât mai scurt.
 • Ranking → arată poziția programului tău de afiliere în clasamentul general, dar și în clasamentul categoriei din care face parte (Fashion, Travel, Telecom, etc).
Ai gasit acest articol de ajutor? Da Nu