Selectează o Pagină

Bune practici pentru performanțe notabile

30 de minute zilnic

Alocă 30 de minute pe zi pentru activitatea de affiliate management, mai exact, managementul programului de afiliere, nu al afiliaților. Nu este nevoie de un om nou, acesta fiind un rol pe care și-l poate asuma cineva din echipa ta de la marketing, business development, vânzări etc. Uneori se ocupă direct proprietarul magazinului online.

La început, aceste activități de afiliate management pot părea infricosătoare, mai ales dacă nu ai avut prea mult de-a face cu marketingul afiliat înainte. Dar acest tip de activitate este mai mult despre oameni și tehnologie decât despre marketing propriu-zis.

Comunicarea cu afiliații tăi este cea mai importantă acțiune în managementul programului de afiliere, iar dacă nu faci acest lucru, nu vei putea să te bucuri de performanțe indiferent de cât de multe cunoștinte ai despre marketingul online sau cât de mare este rata de conversie. De aceea, este nevoie de deschidere către afiliați și către testarea de practici noi.

O grilă de comisioane îmbunătățită

Fii cu ochii pe concurența din platformă și ajustează-ți grila de comisioane la nivelul categoriei din 2Performant. Astfel, dacă ai un magazin de haine și oferi afiliațior un  comision de 10%, iar magazinele concurente din aceeași categorie oferă un comision de 20%, tu poți ajusta comisionul în funcție de marja ta de profit, astfel încât să ajungi la același nivel cu competiția.

În plus, poți oferi comision diferențiat pe categorii. Astfel, dacă magazinul tău de haine are o gamă largă de produse, poți oferi comisioane diferite în funcție de cât de des sunt cumpărate produsele tale. De exemplu, poți oferi un comision de 10% pentru îmbrăcămintea pentru bărbați, 15% pentru încălțăminte și 20% pentru îmbrăcămintea pentru femei.

Ca să atragi cât mai mulți afiliați de partea ta, mai poți oferi si stimulente și/bonusuri pentru afiliații cei mai performanți. De exemplu, poți organiza challenge-uri în care să oferi bonusuri de x% sau premii, afiliaților care genereză vânzări peste un anumit prag.

Recrutarea și activarea afiliaților

O mare parte din afiliere însemamnă recrutarea și activarea noilor afiliați. În rețeaua 2Performant există deja un ecosistem suficient de mare din care poți recruta afiliați.

Recomandăm următoarele metode de motivare și loializare a afiliaților, metode care și-au dovedit eficiența de-alungul timpului în platforma 2Performant:

  • Organizarea de challenge-uri interne;
  • Oferirea de bonusuri pentru afiliații noi care generează vânzări peste un anumit prag în primele luni de activitate;
  • Oferirea de condiții preferențiale de test pentru afiliații noi care promit performanță – un comision mai mare sau o perioadă de recurență mai mare decât cele standard pentru o perioadă de timp limitată.

În plus, pe lângă recrutarea afiliaților direct din platforma 2Performant, o altă modallitate este recrutarea afiliaților direct din rândurile clientelei.

Cum ar fi dacă fiecare client care a achiziționt un produs, ar da share pe Facebook cu produsul respectiv? Sau ar scrie unui prieten despre produsul cumpărat? Sau ar scrie pe blogul personal? Nu ar fi frumos să reușești să-ți motivezi clienții să recomande produsele și altor prieteni?

Cum poți să faci asta? E simplu. Creezi o pagină intermediară  în site-ului tău, care face trimitere către pagina programului tău de afiliere din 2Performant și îți îndrumi clienții să își facă un cont de afiliat pentru a putea folosi instrumentele de promovare pe care le-ai pus la dispoziție. Tot aici le poți explica clienților și cum funcționează afilierea și care sunt beneficiile ei.

Îmbunătățirea și diversificarea uneltelor de promovare

Feeduri de produse

Recomandăm o actualizare periodică a feed-urilor de produse, astfel încât afiliații să fie la curent cu cele mai noi produse și/sau oferte de pe site-ul tău. Astfel, poți implementa feed-uri diferențiate pe categoriile de produse disponibile, cum ar fi: îmbrăcămminte femei, îmbrăcăminte bărbați, produse aflate la promoții, accesorii, cosmetice, etc.

Bannere

Recomandarea noastră este ca fiecare advertiser să încarce în platforma noastră cel puțin 2 seturi de bannere:

  • Un set de bannere generaliste care să promoveze site-ul în ansamblul lui;
  • Un set de bannere nișate care să promoveze promoțiile actuale, o anumită categorie de produse sau o anumită campanie de marketing aflată în desfășurare.

Comunică tuturor afiliaților promoțiile tale

Advertisers Promotions este o funcționalitate nouă prin care ai posibilitatea să comunici promoțiile tuturor afiliaților din platformă și prin care afiliații pot vedea toate promoțiile listate de tine.

În acest fel, îți vei putea lista promoțiile într-un meniu special, iar afiliații vor putea să le consulte direct din propriile conturi. Totodată, mai ai posibilitatea să-ți asociezi promoțiile cu un eveniment de shopping definit de 2Performant (de exemplu, evenimentul de shopping dedicat Zilei Copiilor sau cel de Paște).

Ai gasit acest articol de ajutor? Da 3 Nu