Selectează o Pagină

Cum plătești afiliații

Serviciul de calcul, facturare, încasare și plata comisioanelor datorate de tine afiliaților, este asigurat de rețeaua 2Performant. Tu te poți concentra doar pe creșterea vânzărilor!

2Performant are două tipuri de programe de afiliere active: pre-paid și post-paid.

  • Programele pre-paid sunt încărcate cu sume în cont prin virament bancar sau MobilPay. Recomandarea noastră, dacă ai un program pre-paid, este să încarci cel puțin o dată pe lună contul și să te asiguri regulat că programul are sănatatea financiară verde.  Advertiserii pre-paid pot să-și definească singuri suma cu care să încarce programul de afiliere.
    Recomandăm încărcarea contului cu minim 500 RON.

În momentul în care un comision se înregistrează, din balanța programului tău de afiliere este retrasă contravaloarea comisionului împreună cu comisionul de rețea. Dacă comanda a fost finalizată și comisionul acceptat, atunci valoarea comisionului respectiv ajunge în contul afiliatului. Dacă comanda este anulată și comisionul respins, valoarea comisionului și comisinul de rețea, revin în balanța programului tău de afiliere.

  • Programele post-paid sunt facturate cel puțin o dată pe lună, în data de 1 a lunii. Totodată, 2Performant trimite notificări în acest sens pe email-urile desemnate.  Facturile conțin comisioanele afiliaților acceptate și neincluse în facturile precedente, comisionul de rețea și abonamentul lunar. Ele pot fi descărcate, împreuna cu lista comisioanelor neincluse in factură, din zona de Billing → Invoices.

Acestui tip de programe, pentru a avea un timp de plată cât mai bun (Time to Payment) al comisioanelor, indicator pe care îl folosesc afiliații în momentul în care își aleg programele de afiliere, recomandăm trecerea către un plan tarifar pre-paid sau o perioadă mai scurtă de facturare pe care o punem la dispoziție (săptămănal/bilunar).

Cu toate că 2Performant nu are termen de plată, o dată emisă factura, ea trebuie plătită. Astfel, noi trebuie să ne asigurăm că atunci când plătim afiliații, banii sunt în cont și vor ajunge la ei. Afiliații sunt plătiți în fiecare săptămână, în ziua de joi.

Neplata la timp a facturii va atrage anunțarea tuturor afiliaților din campania respectivă și suspendarea ei. Activarea campaniei se va face doar după ce factura va fi plătită.

Poți vedea în orice moment din platformă ce comisioane ai de plătit afiliaților, în funcție de comisioanele aprobate. Mai multe comisioane înseamnă mai multe vânzări pentru tine!

CE ESTE COMISIONUL DE REȚEA?

Costurile campaniilor derulate prin 2Performant sunt compuse dintr-o valoare fixă care reprezintă abonamentul lunar și un comision procentual aferent conversiilor generate (comisionul de rețea).

De exemplu, dacă ai un abonament care include 40% comision de performanță si tu oferi 10% comision standard pentru toate vanzarile, iar prin afiliere s-a înregistrat o vânzare de 100 RON, din acea vânzare tu oferi afiliatului 10RON + comisionul de rețea de 40% din comisionul inițial, adica 4RON ⇒ 14RON comisionul total de plată.

Vezi mai multe tutoriale video mai jos.

 

Ai gasit acest articol de ajutor? Da 2 Nu 2