Selectează o Pagină

Optimizează

Pe baza acestor statistici, urmărește evoluția campaniilor promovate de tine și optimizează-ți strategia, astfel încât să îți majorezi rata de conversie și să înregistrezi venituri cât mai mari. Testează campanii, produse, unelte de promovare ca să obții cele mai bune conversii.

Urmărește un minim de indicatori care te ajută în optimizare și compară valoarea câștigurilor cu investiția pe care ai facut-o în promovare:

 

  • click-urile trimise pentru fiecare advertiser – îți indică gradul de relevanță al uneltei de promovare pe care ai folosit-o. Dacă rata de click este prea mică, încearcă alte unelte. În acest sens, urmărește ce unelte au generat cele mai multe click-uri, respectiv acțiuni.
  • rata de conversie pentru fiecare advertiser – vezi ce promoție a prins cel mai bine și încearcă să corelezi succesul ei cu mai multe date despre poziția în pagină, interesul publicului, raportul preț/calitate, gradul de conversie al paginii dedicate etc.

 

  • produsele vândute – odată finalizată comanda, poți vedea la majoritatea advertiserilor ce produs s-a vândut datorită reclamei tale. Analizează produsele care s-au vândut cel mai mult, paginile de pe care au plecat vizitatorii (referrer) și paginile pe care au ajuns cei care au cumpărat (redirect). Astfel, te poți axa mai mult pe aceste produse sau categoriile de produse pentru a genera și mai multe vânzări. Aceste detalii se pot vedea din secțiunea Commissions, dând click pe iconița Details din dreptul fiecărui comision.
  • ofertele și reducerile advertiserilor – fii permanent la curent cu aceste date, reducerile atrag de cele mai multe ori atenția vizitatorilor. Pentru asta am implementat o nouă funcționalitate numită Promotions unde poți găsi cu ușurință atât promoțiile advertiserilor cu care colaborezi, cât și cu cei care nu colaborezi încă.

 

  • produse sezoniere – schimbă produsele promovate în funcție de sezon și evenimente (Sf. Valentin, Craciun, Black Friday, etc.). Analizează oferta și întreabă advertiserii ce produse se vând cel mai bine în aceste perioade.

 

Este indicat ca afiliații să cunoască opțiunile oferite de platformă, să urmărească anunțurile despre modificările din campaniile la care au aderat, să urmărească performanța campaniilor și să caute în permanență campanii și advertiseri care să le aducă profit.

Ai gasit acest articol de ajutor? Da 1 Nu