Selectează o Pagină

Alege instrumentele și metodele de promovare

După ce ai ales advertiserii, ai aplicat la programele lor și ai fost aprobat de aceștia, trebuie să selectezi instrumentele și metodele de promovare. În interfață, la secțiunea Affiliate Programs, după ce ai dat click pe unul din programele de afiliere, găsești informații detaliate despre campania la care ai aplicat, inclusiv uneltele puse la dispoziție de advertiseri.

Platforma 2Performant oferă trei tipuri de instrumente de promovare care pot genera conversii: bannere, linkuri de afiliere (quicklinks) și feeduri de produse. În funcție de opțiunile de afișare ale afiliaților, ele pot fi folosite pentru a genera vânzări și comisioane. În funcție de alegerea făcută, pune codul generat sau oferit (după caz) în propriul site.

Bannerele sunt, de regulă, cele mai folosite instrumente de promovare deoarece ele transmit cel mai bine mesajele pe care avertiserii vor să le transmită vizual. În platforma noastră se pot utiliza atât bannere statice cât și dinamice. Cele statice pot fi în format .jpg, .png, .gif, iar cele dinamice .swf.

Încearcă să alegi instrumente cât mai targetate, care promoveză un produs sau o categorie de produse. În acest sens, afiliații au opțiunea Quick Link prin care pot crea propriile link-uri dacă vor să promoveze anumite produse sau categorii specifice de pe site-ul advertiserului.

Linkurile de afiliere sau Quick Links, cum sunt denumite în platformă, sunt acele link-uri pe care le preiei din site-ul advertiserului pe care vrei să-l promovezi, și pe care le transformi, prin intermediul contului tău din platforma 2Performant, în link-uri de afiliat.

Pe lângă afișarea de bannere afiliate sau promovarea prin link-uri, poți crea site-uri speciale pentru produsele și serviciile promovate. Un site sau o pagină specială pot îmbunătății considerbil conversia. Foarte utile îți sunt aici și feed-urile de produse, care te pot ajuta să îți creezi propriul magazin, în care să promovezi produse de la mai mulți advertiseri. Feedu-urile de produse au numeroase uzabilități în platforma 2Performant.  Pe baza lor, poți prelua un feed și să-l folosești în comparatoare de prețuri, site-uri de cash back sau agregatoare de promoții.

Bookmarkletul este un instrument cu ajutorul căruia vei putea crea link-uri unice asociate contului tău și programului de afiliere pe care dorești să-l promovezi. Altfel spus, platforma 2Performant va ști că datorită ție a ajuns cineva pe o anumită pagină de produs dintr-un magazin online, iar dacă va cumpăra ceva, comisionul este automat asociat contului tău.

Dacă vrei să folosești promovarea în campanii AdWords, e bine să ceri întâi acordul advertiserilor, folosind sistemul intern de mesagerie sau datele lor de contact. De asemenea, dacă ai nevoie de bannere personalizate care crezi că îți vor majora semnificativ performanțele, le poți solicita advertiserilor. Aceștia, în funcție de interes și politica lor de promovare, pot accepta sau refuza propunerea.

Cum poți promova advertiserii?

Cum pot fi promovați advertiserii prin Google AdWords?

În momentul în care un advertiser intră în sistem, el își stabilește propria politică de promovare, care poate include și prevederi despre promovarea prin motoarele de căutare. Orice afiliat care se înscrie într-un program are obligația să respecte aceste politici de colaborare!

În 2Performant există o singură restricție privind campaniile prin AdWords, și anume: este interzisă derularea de campanii pe cuvinte cheie constând în brandurile advertiserilor sau numele site-urilor acestora. În acest fel, aceste cuvinte în cauza trebuie adăugate mereu la negative.

Pentru promovare ai nevoie, în primul rând, de un link de afiliat pentru programul pe care vrei să îl promovezi. Odată generat linkul, acesta se adaugă în câmpul de tracking template din secțiunea Ad URL options (advanced).

Nu te speria de eroare! Deși ea apare atunci când apeși butonul de Test (Final URL mismatch), reclama poate fi salvata și va funcționa corect. Acest mesaj apare deoarece există o diferență de URL între Final URL și tracking template. Dar nu trebuie să îți faci griji!

Singura ta grijă mai rămâne să-ți optimizezi corect campaniile, astfel încât să generezi conversii și să fii profitabil în acțiunile tale!

Cum pot fi promovați advertiserii prin Facebook?

Una din cele mai cele mai la îndemână modalități de a promova advertiserii 2Performant este promovarea pe Facebook. Există trei mari posibilități: utilizând contul personal, o pagină dedicată și/sau grupurile de Facebook.

După ce ai primit aprobarea din partea programului de afiliere care te interesează, poți trece la treabă!

O dată ce te-ai decis asupra locului în care vrei să faci afiliere prin Facebook, poți începe să postezi. Postările se fac exact ca în conturile normale de Facebook. Poți începe să postezi text, foto+text și link utilizând linkurile de afiliere generate în platforma 2Performant.

Accesezi site-ul advertiserului și navighezi pe site până găsești un produs sau o categorie de produse care te interesează pentru promovare. Când ai ajuns pe pagina de produs pe care o dorești să o distribui pe Facebook, folosește bookmarklet-ul pentru a insera link-ul de afiliere în postare.

În acest fel, îți poți crea o comunitate interesată pe o anumită nișă. Sugestia noastră este să nu bombardezi fanii exclusiv cu linkurile de afiliere prin care vinzi, ci încearcă să oferi informații relevante pentru domeniul pe care l-ai ales. Astfel, utilizatorii vor alege să te urmărească activ, să prindă încredere în tine și în ofertele pe care le afișezi.

Fii creativ cu postările și ține întotdeauna cont de membrii grupurilor sau a publicului pentru care postezi. Gândește-te mereu ce i-ar putea interesa!

Cum pot fi promovați advertiserii pe blog?

Una din modalitățile eficiente de afiliere pentru cei cu talent la condei este promovarea prin blog. Cea mai folosită platformă de blogging la nivel internațional este WordPress.com.

De îndată ce ai creat blogul, acesta trebuie să aibă și conținut; dar nu orice fel de conținut, ci un conținut original care să aducă neapărat ceva în plus față de informațiile deja existente pe site-ul advertiserului pe care vrei să-l promovezi.

Odată ce ai creat blog-ul, l-ai personalizat și ai început să scrii blog posturi, este timpul să faci legătura între blog-ul tău și advertiserii 2Performant pe care te-ai decis să îi promovezi. În funcție de politica de management a fiecărui program de afiliere, vei avea acces la uneltele de promovare puse la dispoziție. Pentru blog, uneltele pe care le poți folosi sunt quick link-urile și bannerele.

Quick link-urile le poți folosi pentru a adăuga un link de afiliere peste un cuvânt sau un grup de cuvinte din blog post și/sau pe o imagine pe care  vrei să o inserezi în blog post (dacă este cazul). Totuși, nu exagera cu numărul de link-uri adăugate dacă vrei ca motoarele de căutare să nu te penalizeze și să-ți afișeze postarea mult mai în spate, la căutări.

Dacă nu vrei să adaugi un quick -link peste un cuvânt sau un grup de cuvinte din blog post şi preferi să-l adaugi printr-o introducere de genul Uită-te aici: _link_ sau Urmează link-ul următor: _link_, este indicat să cosmetizezi link-ul 2Performant.

 

Poţi face acest lucru generând, pe baza link-ului 2Performant, un URL scurt. Pentru asta, eu îţi recomand să-ţi faci un cont de https://bitly.com/ sau, dacă ai cont Google, poţi folosi https://goo.gl/. Prin intermediul contului dedicat poţi să aflii mai multe statistici cu privire la URL-urile scurte generate de tine.

Bannerele sunt imagini cu link-uri și dimensiuni predefinte pe care le poți lua direct din platforma 2Performant. Ele sunt create și adăugate în platformă de fiecare advertiser în parte.

Caută la secțiunea Banners din contul tău 2Performant, advertiserul al cărui banner vrei să-l afișezi și odată găsit, folosește opțiunea advanced din dreptul lui, pentru a copia codul bannerului care începe cu href=’http://event.2performant.ro. Acest cod generat trebuie adăugat în blog post folosind tab-ul HTML. Ulterior, bannerul poate fi modificat ca oricare altă imagine pe care o inserezi într-un blog post, cu excepția dimensiunilor.

Avantajul afilierii prin blog este că nu e obligatorie o investiție financiară. Singura investiție pe care trebuie să o faci este… de timp. Pentru a avea succes trebuie să fii perseverent în toate acțiunile de blogging pe care le faci, de la publicarea regulată și până la promovarea acestor noi blog-posturi.

Poți combina aici promovarea pe Facebook cu cea a blog post-urilor; după ce ai terminat de scris un blog post, îl poți promova pe pagina/grupul tău de Facebook. Astfel, utilizatorii tăi vor avea șanse mai mari să îți vadă postarea de pe blog.

Și de acum poți începe să faci conversii! Comisioanele se obțin în momentul în care vizitatorii direcționați de tine, prin uneltele de promovare, realizează acțiunea online stabilită de advertiser, iar acesta din urmă aprobă acea acțiune ca fiind validă/reală.

Ai gasit acest articol de ajutor? Da 41 Nu 3