Selectează o Pagină

Recrutează printr-un bun management al programului de afiliere

Recrutarea pasivă reprezintă atragerea și moderarea aplicărilor venite de la afiliații interesați de programul tău. Fie că află de el din clasamentul advertiserilor, fie din secțiunea de new advertisers, afiliații te pot vedea și aplica foarte ușor la programul tău.

Condițiile pe care le oferi, tonul și viteza cu care comunici cu afiliații sau timpul de reacție (procesare comisioane, termen de plată) sunt factorii care influențează cel mai mult, pe termen lung, interesul afiliaților pentru promovarea magazinului tău.

Încearcă să îmbunătățești cifrele pe care afiliații le văd în pagina programului tău de afiliere.

Dacă ai decis să procesezi aplicările afiliaților manual, îți recomand să arunci o privire rapidă la profilul fiecaruia dintre ei (este suficient sa dai click pe numele lui) – vechimea în platforma și locul pe care îl ocupă în Affiliate Ranking.

In privinta procesării afiliaților, sunt câteva recomandări pe care ar trebui să le urmezi:

  • Procesează rapid aplicările afiliaților – dacă poți chiar pe loc. Vrei să profiți de momentul în care aplică pentru că reprezintă momentul de maxim interes din partea lor.
  • După ce aprobi un afiliat, trimite-i un mesaj prin platformă. Multumește-i pentru interes și spune-i câteva cuvinte despre planurile tale pentru perioada imediat următoare. Inițiază un dialog, întreabă-i cum vor să te promoveze sau dă-le tu niște idei la care te-ai gândit.
  • Dacă aplică un afiliat care nu ți se pare potrivit pentru tine și decizi să îi respingi aplicarea, dă-i un mesaj și explică-i cât mai clar motivele. Chiar dacă nu veți lucra acum împreună, e posibil ca asta să se schimbe pe viitor.

Nu în ultimul rând ocupă-te de actualizarea uneltelor și de încărcarea promoțiilor în My Promotions.

Ai gasit acest articol de ajutor? Da Nu